Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Όταν ένα όνειρο τελειώνει... πες απλά... Ευχαριστώ!

Έρχονται, στιγμές στην ζωή μας, που ένα όνειρο που είχαμε, τελείωσε... είτε αυτό, ήταν μια πολύ αρμονική συνεργασία, σε μια δουλειά, "που δεν δούλεψες", ούτε μια στιγμή, την κάθε σου μέρα... είτε αυτό, ήταν μία όμορφη, τρυφερή επικοινωνία, με ένα πολύ αγαπημένο σου, πρόσωπο, είτε ένας έρωτας, είτε, μία ιδανικά, πλασμένη οικογένεια... οτιδήποτε.

Τα όνειρα, όταν γίνονται, δεν προϋποθέτουν, ότι θα είναι παντοτινά... εξάλλου, τι είναι πραγματικά "παντοντινό", στην Ύλη?
Τίποτα...

Τα όνειρα γίνονται, με την εσώτερη επιθυμία, να πραγματοποιηθούν... δεν έχουν ημερομηνία λήξης, μα ούτε και συνοδεύονται, από κανέναν, "όρκο αιωνιότητας"...

Τα όνειρα υπάρχουν, για έναν σκοπό... να μας κάνουν... να ονειρευόμαστε!!!

Τα όνειρα είναι, δημιούργημά μας... και όσο καιρό τα πιστεύουμε, και τα επιθυμούμε... εκείνα, μας συντροφεύουν.

Κάποιες φορές, στα όνειρά μας, επειδή συμμετέχουν κι άλλοι, εκτός από εμάς, γίνονται "παρεμβολές", και τότε... αν εκείνοι, δεν συνεχίσουν να επιθυμούν, άλλο πια, στο όνειρο, να συνυπάρχουμε...  αυτό, με ένα τρόπο μαγικό... τελειώνει!

Μετά, τους "τίτλους τέλους", ενός ονείρου, το σύνηθες είναι... να αισθανθούμε, ως θνητά πλάσματα που είμαστε... θλίψη, πόνο, απογοήτευση, ίσως και θυμό... για το άδοξο τέλος, του ονείρου μας.

Κι αυτό, είναι μέγα λάθος... γιατί τότε, βλέπουμε μόνο, το δέντρο και χάνουμε το... δάσος!

Αν το όνειρο, τώρα πια τελείωσε, πες ένα μεγάλο "Ευχαριστώ", έστω και νοητά, σε εκείνον ή εκείνους, που στο χάρισαν... νιώσε ευγνώμων, για τις όμορφες στιγμές που έζησες, μαζί τους, σκέψου μονάχα, εκείνες... τις υπέροχες, γελαστές μέρες, που μοιράστηκες κοντά τους, και χαμογέλασε... το έζησες!!!

Όσο, κι αν κράτησε,το όνειρο αυτό, δεν έχει σημασία, η διάρκειά του... αυτό, που μετράει είναι... ότι εσύ, είχες την ευκαιρία, να το ζήσεις!!! 

Τι Προνόμιο Αυτό... Για Σκέψου!!!


Άλλοι ίσως, σε αυτή την ζωή, να μην είναι τόσο τυχεροί... κι ούτε καν, να το αγγίξουν...

Ας δώσουμε χρόνο, στο μέσα μας, να ησυχάσει, ας αποτραβηχτούμε για λίγο, από τις άσχημες σκέψεις και αντιδράσεις μας... κι ας κάτσουμε κάπου μόνοι μας, με τον εαυτό μας... να το κουβεντιάσουμε.

Ξέρεις... κουβεντιάζοντας μαζί του, πολλά λύνονται... κλάψε αν χρειαστεί, κάντον  μιαν αγκαλιά μεγάλη, και παρηγόρησέ τον... εκείνες τις στιγμές, το έχει ανάγκη.

Κλείσε τα μάτια, πάρε βαθιές, αργές, αναπνοές... καθάρισε το μυαλό σου, από οτιδήποτε σε βαραίνει... ανασκουμπώσου... και ξεκίνα πάλι, το ταξίδι σου... για ένα, καινούργιο όνειρο!!!

Τα όνειρα, δεν τελειώνουν ποτέ, όσο ζούμε... κι όσο περισσότερο, έχουμε πίστη σε αυτά, όσο πιο πολύ, τα οραματιζόμαστε, τα νιώθουμε, τα επιθυμούμε... τόσο εκείνα, παίρνουν μορφή, και υλοποιούνται, στο Τώρα μας...

Σκούπισε λοιπόν, τα δάκρυα, από την καρδιά σου... καθάρισε το βλέμμα σου, από την θολούρα του μυαλού σου, δώσε πνοή, από την πνοή σου, στο νέο σου όνειρο... Και Προχώρα!!!

Ευχαριστώ! Ευγνωμονώ ! ! ! 
Αντίο... 

Και ένα... Γεια σου ! ! !
Καλώς Όρισες... Όνειρο...

© Gina Powerful