Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Το Πρόσωπο Είναι Ο Καθρέφτης Της Καρδιάς... (Υπέροχο!)

Η χαρά, είναι το καλύτερο φάρμακο...
Αναζωογονεί τα κύτταρα, και δίνει ευεξία στο σώμα.

Ο άνθρωπος που δεν γκρινιάζει, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, που δεν παραπονιέται, για όσα του έφερε η ζωή, που δεν κατηγορεί, ούτε τον εαυτό του, ούτε τους άλλους, για τις αποτυχίες και τα λάθη του, αλλά δέχεται τα πάντα με χαρά, έχει ανακαλύψει, το μυστικό της υγείας.

Αντίθετα, ο θλιμμένος άνθρωπος, αυτός που γκρινιάζει διαρκώς, βλάπτει τον οργανισμό του, ανοίγοντας την πόρτα σε ασθένειες και σε κακοτυχίες... επίσης χωρίς να το θέλει, επηρεάζει αρνητικά, και όσους τον περιβάλλουν.


Το πρόσωπο, είναι ο καθρέφτης της καρδιάς...
Αν η καρδιά, είναι γεμάτη ευφροσύνη, τότε το πρόσωπο είναι φωτεινό, χαρούμενο και γαλήνιο.


Όταν όμως η καρδιά, είναι βυθισμένη στη θλίψη, στην απαισιοδοξία, στο θυμό, στο φόβο και σε άλλα, αρνητικά συναισθήματα, τότε το πρόσωπο, γίνεται σκυθρωπό. 

Η χαρά, ομορφαίνει το πρόσωπο και τη ζωή μας. 
Η θλίψη μας ασχημαίνει, και μας φέρνει ένα σωρό αναποδιές.

Η αλήθεια είναι, ότι αυτό που λείπει από το σημερινό άνθρωπο, είναι η πνευματικότητα...


Όλο αυτό το δράμα, που βιώνουμε καθημερινά, ίσως να οφείλεται στην έλλειψη ηθικών αξιών και ιδανικών, δηλαδή, στην έλλειψη εσωτερικού προσανατολισμού.

Μόνο από εκεί, μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη, και να επανα-προσδιορίσουμε τις αξίες μας, βρίσκοντας τον πνευματικό προσανατολισμό μας, τον οποίο δυστυχώς, έχουμε χάσει στις μέρες μας.

Χρειάζεται, να προσπαθήσουμε να βρούμε την αληθινή μας ταυτότητα, και να καταλάβουμε, ότι η αληθινή ευτυχία, δεν βρίσκεται μόνο, στα υλιστικά αγαθά και στις υλιστικές επιδιώξεις, αλλά πρώτα, θα πρέπει να την αναζητήσουμε, μέσα μας... 


Να στραφούμε εσωτερικά, και να αναζητήσουμε τις πνευματικές και ψυχικές αρετές, που υπάρχουν μέσα σε κάθε άνθρωπο...

Καλό είναι, να έρθουμε μέσα μας, να συνδεθούμε με τον Αληθινό Εαυτό μας, και μόνο εκεί, θα μπορέσουμε να βρούμε πρόσφορο έδαφος, να καλλιεργήσουμε, την νέα, φωτεινή μας πραγματικότητα. 

Μόνον έτσι, θα βρούμε την αληθινή μας ταυτότητα, και θα καταλάβουμε, ότι η αληθινή ευτυχία, δεν βρίσκεται μόνο στα υλιστικά αγαθά...

Όταν καταφέρεις να γίνεις, ένας ελεύθερος άνθρωπος, που θα ζει με μακαριότητα, θα είσαι επίσης, ένας ωφέλιμος άνθρωπος, για το περιβάλλον σου και τη κοινωνία... 

Ένας άνθρωπος, που δεν καταβάλλεται από πάθη και εμμονές... ένας άνθρωπος, που δεν είναι καταθλιπτικός, είναι ένα υγιές κύτταρο, πάνω από όλα, για το στενό του περιβάλλον, αλλά και για την υπόλοιπη κοινωνία... 
Είναι ένας άνθρωπος, που είναι, ανοικτός και πρόθυμος, να χωρέσει στην καρδιά του, όλους τους ανθρώπους, και μπορεί να ξεπερνάει, με περισσότερη ευκολία, τις αντιθέσεις της ζωής!

Από σήμερα, Νέα Αρχή!!!


Επέλεξε, να είσαι Φωτεινός!


Επέλεξε, να είσαι Θεϊκός!


Επέλεξε, να είσαι Χαρούμενος!


Επέλεξε, να είσαι Θετικός!


Αγάπη και Φως!!!

Της Ματούλας Καρπέτα