Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Θετική Σκέψη και Έλεγχος του Νου...

Στην εποχή μας κυριαρχεί το άγχος, το στρες, και οι γρήγοροι ρυθμοί της κοινωνίας...

Ο άνθρωπος είναι αναγκασμένος, να τρέχει για να προλάβει τη ζωή. 

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό, να μπορούμε να χαλαρώνουμε σωστά, να σκεφτόμαστε θετικά, και να ελέγχουμε τις σκέψεις μας, ώστε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και να ζούμε ευτυχισμένοι, και σε αρμονία με τη φύση.

Όλα λοιπόν, ξεκινάνε από τον τρόπο που σκεφτόμαστε… 


Η δύναμη του νου πάνω στην Ύλη: Το σύμπαν είναι νους. Όλα είναι νοητικά.” (Κυμβάλειο)

Λένε ότι: Αν κάτι το θέλουμε πολύ, και το σκεφτόμαστε συνέχεια, είναι σίγουρο ότι μπορούμε να το κατακτήσουμε.


Σ’ αυτό βασίζεται, και η δύναμη του νου πάνω στην Ύλη...
Πρώτα σκεφτόμαστε, αυτό που θέλουμε να κάνουμε, και μετά εργαζόμαστε γι’ αυτό, όπως το παράδειγμα του αγγειοπλάστη, που πρώτα σκέφτεται αυτό που θα πλάσει, και μετά πιάνει τον πηλό και του δίνει μορφή.

Για την Ύλη, έχουμε αρκετά στοιχεία από τους επιστήμονες, οπότε τώρα θα δούμε τι είναι ο νους σύμφωνα με τη φιλοσοφία...
Ο άνθρωπος, έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, χωρίζεται σε “τέσσερις σφαίρες”, τη σφαίρα της ύλης, τη σφαίρα της ψυχής, τη σφαίρα του νου και τη σφαίρα του πνεύματος.
Η Σφαίρα του Νου, είναι η περιοχή από την οποία, πηγάζουν οι ανώτερες ιδέες και τα αρχέτυπα. Είναι το όργανο της αφηρημένης σκέψης. 
Για τον Πλάτωνα, στο νου κατοικεί το θεϊκό μέρος του ανθρώπου. 

Ο φυσικός κόσμος, είναι μια αντανάκλαση του νοητού κόσμου. Ο νους είναι συσχετισμένος, με το στοιχείο της Φωτιάς... Όπως η φωτιά κατακαίει τα πάντα, και από μια μικρή φλόγα, μπορείς να ανάψεις πολλές φωτιές, έτσι και μια ιδέα (ο νους) κατακαίει τον άνθρωπο και μπορεί να μεταδοθεί, χωρίς να χάσει την αρχική της δύναμη. Είναι ένα δώρο των θεών, σύμφωνα με την μυθολογία, η προσφορά του Προμηθέα, η γνώση του καλού και του κακού. 

Στην ανατολική φιλοσοφία ονομάζεται “Μάνας”, επειδή ο νους είναι κατεξοχήν ιδιότητα του Ανθρώπου (βλ. man στην αγγλική γλώσσα) και αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ του πνευματικού και του υλικού κόσμου.

Τελικά είμαστε, αυτό που σκεφτόμαστε...


Η θετική σκέψη είναι, να επιλέγουμε να βλέπουμε τα πράγματα θετικά, να επιλέγουμε να είμαστε ευτυχισμένοι.

Η ευτυχία κατακτιέται, δεν χαρίζεται. 


Και σίγουρα η ευτυχία, δεν είναι κάτι ξένο και έξω από εμάς, η ευτυχία είναι μέσα μας, μέσα στον πραγματικό μας Εαυτό.

Για να αναπτύξουμε τη θετική σκέψη, πρέπει να μάθουμε να προσπαθούμε στη ζωή και να μην το βάζουμε κάτω, να μαθαίνουμε από κάθε τι, να ενεργοποιήσουμε τη βούλησή μας, και να βρίσκουμε έξυπνες λύσεις στα προβλήματά μας. 

Μην πιστεύετε στα θαύματα, κάντε τα! 

Δύο είναι, οι απαραίτητες ψυχικές ικανότητες, για τη θετική σκέψη: η διαίσθηση και η δημιουργική φαντασία. 

Είπαμε και πιο πάνω, ότι η δημιουργική φαντασία, είναι η ιδιότητα που μας κάνει να εξυψωνόμαστε από τα υλικά, και να ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο των ιδεών, τον πνευματικό. 

Η φαντασία λειτουργεί με εικόνες. 
Κάθε άνθρωπος, φτιάχνει τις δικές του εικόνες. 
Έτσι, είναι πολύ βασικό να μπορούμε να αναρωτηθούμε: «Ποιος είναι, ο δικός μου Σκοπός;» «Τι θέλω να πετύχω;». 

Και έτσι, να οραματιστούμε τη δική μας εικόνα... 

Η δημιουργική φαντασία ενδυναμώνεται, με τον έλεγχο της φαντασιοπληξίας, την ανάπτυξη της αυτοπαρατήρησης και της προσοχής, με το να αναπτύξουμε την αγάπη, και να είμαστε άνθρωποι της δράσης.

Η διαίσθηση, είναι ένας άμεσος τρόπος αντίληψης, όπου δεν μεσολαβεί ο νοητικός μηχανισμός... 
Είναι η λεγόμενη έκτη αίσθηση, που όλοι οι άνθρωποι έχουμε εν δυνάμει... 

Για να αναπτυχθεί η διαίσθηση, πρέπει να ανοιχτούμε, να δώσουμε χώρο σε πράγματα που νιώθουμε, ή διαισθανόμαστε κάθε στιγμή, να αρχίζουμε να προσέχουμε πράγματα, που πριν δεν τους δίναμε σημασία, και να προσπαθούμε να τα ερμηνεύσουμε. 

Η διαίσθηση, κάνει έναν άνθρωπο πιο δημιουργικό, ανοίγει νέους ορίζοντες, δίνει έμπνευση, ανανέωση, ενθουσιασμό, καθώς προκαλεί ένα άνοιγμα στα ανώτερα επίπεδα της αντίληψης μας. 

Όσο εξασκούμε τη διαίσθηση, τόσο περισσότερο ανακαλύπτουμε ταλέντα, συνήθειες, δυνάμεις που δεν ξέραμε ότι έχουμε, γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας, και υιοθετούμε ένα θετικό τρόπο ζωής...

Πως θα αναπτύξουμε τη θετική σκέψη; 

1. Προσπαθήστε: Σ’ αυτή τη ζωή, ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει, μόνο οι πραγματικά όμως επιτυχημένοι άνθρωποι, το παραδέχονται. Καθένας μας πρέπει να δουλέψει, για να δρέψει την προσωπική ευτυχία και επιτυχία του. 
2. Διδαχτείτε και αντιμετωπίστε: Η ζωή είναι μια μεγάλη δασκάλα, που μας βοηθά να θέσουμε σε λειτουργία τις καλύτερες δυνατότητες μας, και όχι ένας εχθρός. Ας μάθουμε λοιπόν από τις δυσκολίες, και ας τις χρησιμοποιήσουμε στην διαμόρφωση και την εξέλιξή μας. 
3. Ενεργοποιείστε τη δική σας Βούληση: Γενικά η στάση μας, απέναντι στα προβλήματα είναι, να αναζητάμε εύκολες και γρήγορες λύσεις, απευθυνόμενοι στους άλλους, κάτι που συχνά καταλήγει σε αδιέξοδο. Να ξέρουμε, ότι το πρόβλημα είναι δικό μας, σε εμάς απευθύνεται, για να μάθουμε εμείς κάτι, και έτσι εμείς είμαστε οι μόνοι, που πρέπει να βρούμε τις λύσεις και να δράσουμε. 
4. Βρείτε έξυπνες λύσεις: Οι λύσεις, για να έχουν συνέπεια και λογική, πρέπει να έρθουν από πάνω. Είναι ανάγκη να ανυψωθούμε, πάνω από το πρόβλημα, για να βρούμε μιαν απάντηση.Καθημερινές συμβουλές
• Πάψτε να παίρνετε το ρόλο του θύματος: να λυπάστε δηλαδή, τον εαυτό σας και να προκαλείτε χίλια δεινά, και δυσκολίες χωρίς να υπάρχουν.
• Αλλάξτε την εικόνα, που έχετε για τον εαυτό σας. Αναπτύξετε την αυτοπεποίθηση, και το θετικό πνεύμα.• Να αποφεύγετε τις αρνητικές φράσεις... Σκεφτείτε τι θέλετε, και όχι τι δεν θέλετε. Για παράδειγμα μην πείτε: «δεν θα ήθελα να αποτύχω», αλλά πείτε: «θέλω να πετύχω».• Να χρησιμοποιείτε ενεστώτα χρόνο, αποφεύγοντας τον παρελθοντικό και μελλοντικό χρόνο... Πείτε: «θα κάνω αυτό» και όχι: «δεν το έκανα» ή «θα το κάνω...».• Να αρχίσετε από σήμερα: Κάθε αναβολή δυσχεραίνει τη θέση σας, και την αποτελεσματικότητά σας και αυξάνει την πιθανότητα, να πάρουν τον έλεγχο οι αρνητικές σκέψεις.• Μη φοβάστε τις αλλαγές: Αλλαγή σημαίνει ευκαιρία, για νέα και καλύτερα πράγματα.• Αντικαταστήστε την αγωνιώδη σκέψη: («πως θα το κάνω»«αποκλείεται να τα καταφέρω» κ.λ.π) με έξυπνη δράση («ξεκινάω και βλέπω»). Συνθήματα για θετική σκέψη:
• Μπορείτε, επειδή πιστεύετε ότι μπορείτε.
• Το εξωτερικό, είναι αντανάκλαση του εσωτερικού.
• Επειδή δεν μπορείτε να βρείτε διέξοδο, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.
• Μην πιστεύετε στα θαύματα... Κάντε τα!
• Κάτι που μπορείτε να κάνετε μια φορά, μπορείτε να το κάνετε ξανά.
• Πρέπει να παίξετε, για να κερδίσετε.
• Καθένας μας έχει δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις.
• Δεν έχει σημασία, το πού φυσάει ο άνεμος. Αυτό που έχει σημασία είναι, το πως θα σηκώσετε τα πανιά σας.
Η καλύτερη στιγμή, να ξεκινήστε την εφαρμογή όλων των παραπάνω,  είναι ΤΩΡΑ!!!

Πηγή: http://revealedtheninthwave.blogspot.gr
Από: http://thesecretrealtruth.blogspot.com